Winkelen tot je erbij neervalt in Spanje

Winkelen in Spanje is een unieke ervaring. Er zijn veel verschillende soorten winkels waar je allerlei soorten producten kunt kopen. De meeste Spaanse steden hebben belangrijke winkelgebieden, winkels met producten van hoge kwaliteit, kleine boetiekjes, winkelcentra al dan niet overdekt, outlets en staatmarkten. De winkelcentra hebben tevens een aanbod van restaurants en voorzieningen voor de vrije tijd zoals: bowlingbanen en speelvoorzieningen voor de kleintjes. Wij nodigen u van harte uit te winkelen tot u erbij neervalt.

 

 

Shop till you drop in Spain

 

Lees verder

Carnaval in Spanje

Hoe wordt Carnaval in Spanje gevierd? Viert men het overal op dezelfde manier? Waar kan ik het beste het Carnaval gaan bekijken?

Carnaval in Spanje is één van de belangrijkste feesten. Kleurrijke straten, mooie decoraties, overal muziek en mensen in originele kostuums maken dit feest tot iets speciaals.

Op de Canarische Eilanden zijn de mensen het hele jaar bezig met de voorbereidingen van dit feest. Zij hebben het meest spectaculaire carnaval van heel Spanje. Carnaval wordt in februari gevierd en over het algemeen is het daar rond de 25°C. Het belangrijkste feest wordt gevierd in de haven van Tenerife.

 

Carnival SpainSpanish Carnival. By blog.dimehoteles.com

  Lees verder

Het kopen van een woning in het Middellandse-Zeegebied

Als u een huis wilt kopen in het Spaanse Middellandse-Zeegebied moet u een aantal zaken eerst in overweging nemen.

Het is belangrijk een goed doordachte beslissing te nemen. Zoals in iedere markt zijn er mensen die misbruik van u willen maken met valse beloften en projecten. Vertouw alleen professionals!

  

Buying a property in Mediterranean region

 

Lees verder

Het Kasteel van Santa Barbara

Het Kasteel van Santa Barbara is een beroemd Alicantijns monument. Het ligt op de top van de berg Benacantil (op 166m hoogte). Aan de voet van deze berg vinden we de Playa Postiguet en de jachthaven van de stad.

Het kasteel is een Middeleeuws fort uit de 9e eeuw, dat prachtig uitzicht biedt over Alicante. Het kasteel is in 1961 uitgeroepen tot historisch monument en monument van grote culturele waarde.

  

Castillo de Santa Bárbara

 Kasteel van Santa Barbara. alicantevivo.org

  Lees verder

NIEUWE APPARTEMENTEN IN LOS ARENALES DEL SOL

Zou je hier willen wonen? Bezoek onze nieuwe luxe residentie direct aan het strand in Los Arenales del Sol. Sea Coast is een geslooten residentie aan de Middellandse Zee met mooie groene zones, een ´oneindig´ zwembad en tennisbaan. Elk appartement heeft óf een eigen tuin, óf een solarium, óf een ruim terras met prachtig uitzicht over zee. Bezoek onze modelwoningen!

  

Sea Coast Residential, Los Arenales

NIEUWE APPARTEMENTEN IN LOS ARENALES DEL SOL

Lees verder

Ciudad Quesada

Welkom in Ciudad Quesada. Het ligt op maar 30 minuten van de internationale luchthaven van Alicante en 35 minuten van Alicante. Dit gebied heeft alle voorzieningen zoals: supermarkten, bars, restaurants met een uitgebreide internationale kaart, boutieks, gezondheidscentra, apotheken, benzinestations, banken, reisagentschappen internationale pers, golfbanen, Spa , waterpark en Hotel La Laguna. Als u dit leuke stadje bezoekt kunt u ook naar de grotten, las Cuevas del Rodeo, naar de zoutmeren en de lagunes van La Mata en het waterpark. Bij deze post kan u een filmpje bekijken over Ciudad Quesada.

 

Ciudad Quesada

 

Lees verder

Waarom ik verhuisd ben naar Spanje….

Jacqueline van Beveren, Holland

Al jaren wilde ik mijn leven veranderen. Ik wilde eens écht ervaren hoe het is in een ander land te wonen. Altijd als ik op vakantie was geweest, wilde ik niet terug naar Nederland. Ookal had ik geweldig werk als leerkracht, toch wilde ik iets anders. Ik wilde ervaren hoe het echte leven was en waar zou ik dat beter kunnen doen dan in Spanje? Ik wilde niet langer wonen in een deel van de wereld met veel regen en grijze luchten. Ik wilde de zon in mijn leven.

Mijn kinderen waren nog jong, pas 5 en 6 jaar oud, de beste leeftijd om te emigreren. We ziijn 6 jaar geleden naar Spanje gekomen. Mijn kinderen gaan naar een normale Spaanse school en spreken beter Spaans dan Nederlands.

In Spanje is er meer kwaliteit van leven, beter eten, betere wijn en bovenal beter weer. Kinderen kunnen vaker buitenspelen dan in Nederland en er zijn niet zoveel avondvergaderingen als in Holland. Avonden en weekeinden zijn voor het gezin en de familie!

 

 

Jacqueline Holland

 

Spanjaarden zijn erg aardig en vriendelijk en waarderen het enorm als je hun taal spreekt (of dat probeert te doen). Als je meer Spanjaarden leert kennen, voel je je meer onderdeel van het land!

Hier heb je altijd 50 tinten blauw in plaats van 50 tinten grijs, zoals in Nederland. Nederland is leuk, maar om eerlijk te zijn, geef ik de voorkeur aan Spanje!